A weboldal előfizetése lejárt, kérem kattintson ide a meghosszabbításához!

Nagy Zsolt Autószerviz
8000 Székesfehérvár Orsovai u. 23. 

Telefon: +36 2... megnézem
Mutassa térképen!

Autóklíma

Akció!

Szezon eleji klíma felkészítés akár -30% kedvezménnyel!

Autóklímák terén az alábbi szolgáltatásokkal várjuk Önt és autóját autószervizünkben:

  • klíma ellenőrzés, karbantartás
  • tisztítás
  • töltés
  • javítás
  • kompresszor felújítás
  • rendszer átmosás

Fontos hogy a gépjárművünk klímáját maximum 2 évente ellenőriztessük, mert így elkerülhető a klímakompresszor meghibásodása. Ugyanis a rendszerben a kenőolaj együtt kering  a hűtőközeggel. Így nem csak az utasteret látja el hideg levegővel, hanem a rendszer saját magát is kell hogy hűtse, illetve a vele együtt keringő olaj keni a rendszer  forgó-kopó alkatrészeit.

Vagyis, ha kevés hűtőközeggel használjuk a klímát, akkor (ugyan a sofőrnek megvan a hűvös levegő befújt érzete.) a rendszernek nincs meg a kellő hűtése így túlmelegedhet  és a hőtágulásokból adódóan kopások jelentkezhetnek a kompresszorban. 

                   

Valamint a rendszerben levő olaj mennyiség is fontos, hiszen ennek hiányából szintén kopások jelentkezhetnek.  Ilyenkor pedig  tele megy a rendszer ebből a súrlódásból adódó szennyeződésekkel, amit csak mosással lehet eltávolítani. Valamint cserélni kell azokat az alkatrészeket amik meghibásodtak a szennyeződés miatt. (pl.: szárító szűrő, kapilláris szűrő )

Az autók öregedésével arányosan pedig sajnos klíma gáz szökés jelentkezhet, még ha nem is volt sérülve a rendszer.

Vagyis ha nem akarunk sok pénzt költeni az autónk klíma javítására, akkor érdemes odafigyelni és időközönként ellenőriztetni annak helyes működését.

Érdemes a gépjármű klíma tisztítását is elvégeztetni ha nem akarunk magunknak vagy család tagjainknak asztmás tüneteket okozni. A klíma rendszer szellőző járatai ugyanis eltudnak gombásodni-atkásodni ha nem figyelünk oda.

Jó tudni:

Mielött megállnánk az autónkkal  ki kell kapcsolni a klímát hogy az csak környezeti levegőt fújja be, evvel felmelegítve a szellőző járatokat. Így nehezebben tapad meg benne a sok por-piszok.

Ezért fontos a pollenszűrő cseréjét is elvégezni évente illetve evvel együtt egy gombásodás megelőzésére alkalmas higéniai tisztítást is elvégezni. Ha már érezni hogy kellemetlen szagú a befújt levegő klíma használatakor, akkor ez már késő.  Megkezdődött a rendszerben a gombásodás.

Ilyenkor már komolyabb tisztítás alá kell vetni a gépjárművet. Erre szolgál az ultrahangos tisztító gép.

oldalam.hu
Ezt a weblapot az MTT Média Kft. készítette. További információk: www.oldalam.hu